Yapılan Haksızlık

GRİADAM

İnsanların bu diziden neden nefret ettiğini anlıyorum lakin ortada elle tutulur bir sebep pek yok. En büyük neden çizimler ve tutarsızlıklar olarak gösteriliyor ama bu yapım paralel evrenleri, zaman yolculuğunu canı istediği gibi kullanan, fantastik bir eser. Kime göre neye göre tutarsız ? Bir kere yapımın keskin çizgileri, değiştirilemez doğruları yok. Çizimlere gelecek olursak bundan önceki eserler aşırı detaylı olduğu ve şu an basitleştirildiği için yadırganıyor. Konusuna gelirsek (ki diğer serileri yerde sürür) Uzaylı çeşitliği, yıldızlar arası seyahat, farklı kültürel yapılar, gelenekler, alışkanlıklar, düşmanların konseptleri vs gibi tonla içerik ile her bölüm yenilik sunmayı başarıyor.

Emil_Aze

Sevmememin sebepleri: 1.Çizimler en başda durur aşırı çocuksu zombozo ve şu Vilgax'ın yardımçısı(İsmini hatırlamıyorum) bahsetmiyorum bile. 2.Yeni gelen uzaylıların çoğunu(bir-iki istisnayı saymazsan) sevmedim fikirleri tükenmiş gibi geldi. 3 .Sadece çizimler değil hikaye bile ciddiyetini kaybetmiş gibi geldi bana açıkcası. Bonus: Vilgax'ı pek sık göstermediler.

Bukale

çizimlerin değişmesinin nedenini 6. sezon evren vs tennyson bölümünde alien x in ırkının üstüne atmış ve bir sürü yeni şeyi hikayeye çok güzel bağlayarak katmışlar bence hakkını cidden vermek lazım

Bombacı Mülayim

@Emil_Aze 1-Çizimler bence çok önemli değil önemli olan anlatılan hikaye ve içerik, ki genel olarak çoğu yapılan tasarıma UAF'a kıyasla çok daha özenilmiş. 2-Uzaylıları nasıl beğenmedin orasını hiç anlamadım, güçleri ve dış görünüşleri olarak daha önce ki serilerde benzerleri yoktu, yani en azından bu uzaylılar yeni uzaylı üretmeyip figür satmak için Ultimate Uzaylı diye aynı uzaylının lacivertini yapmaktan kesinlikle daha yaratıcı(Ayrıca başka bir şeye de dikkat edersen Alien Force serisindeki çoğu uzaylı klasikteki iki uzaylının birleşimiydi Çamur Ateş=Ateş Topu+Vahşi Asma, Echo Echo=Ditto+Blitzwolfer, Büyük Korku=Gölge Hayalet+Arctiguana vs. gibi gibi) 3-Bence Ben 10 hiçbir zaman Alien Force'un ilk iki sezonundaki gibi aşırı ciddi olmak zorunda değildi sonuçta çocuklar için yaratılmış bir eserdi ve pek tabi burda eğlence sektörünün parçası olan bir diziden bahsediyoruz, ki dizi yapması gerekeni yapıp aksiyon ve komedinin birleşimini çok iyi bir şekilde sunuyor, sadece bu da değil kim ne dersen desin bence bu dizi yaptığı her şeyi kesinlikle çok iyi bir şekilde yapıyordu ve çok net bir şekilde de diğer serileri hikaye açısından hertürlü tokatlar.(Dizinin hikayesinin iyi olmadığını veya ciddiyetsiz olduğunu söyleyen net olarak saçmalıyordur zaten), serideki herşeyi olabildiğince Klasik seriyle paralel gidecek şekilde yapmışlar daha ne olsun be, önemsiz bir ayrıntı ama Ben'in kıyafetleriyle dış görünüşü bile klasiğe göre ayarlanmış, ki bu seride tamamı 11 yaşındaki Ben'in merkezinde dönen bölümler bile vardı. Ayrıca büyük Ben'in Omniverse'deki kişiliği UA'dakiyle hemen hemen aynı zaten tek farkı bu seride ünü iyice kabul ettiği için eskiye kıyasla daha da kibirli olması. Bir de ben Benjamin'in Omniverse'deki kişiliğini şuna da bağlıyorum, Ultimate Alien'ın final bölümünün ismi bile Ultimate Enemy'di yani Dagon nihai düşmandı, onu yenemeseydiler artık sonrası yoktu ve bence onu yendikten sonra artık güya olması gereken kişiden kendi olmak istediği kişiye dönüştü(16 yaşında elinde evreni yok etmenin dahi kilidini barındıran bir çocuktan ne bekliyorsunuz ki zaten aw), hem klasikteki aydınlık hava ve Alien Force'taki ciddilik Omniverse'de bir aradaydı, Omniverse'ün ilk iki bölümünü Dwayne McDuffie'inin yazdığını göz önüne alırsak bunların yanlış olduğunu düşünmüyorum. Son olaraksa şunu söylemeden edemiycem, diziyi sevmemenin sebeplerinin arasında en tepeye "Çizimler en başta durur aşırı çocuksu Zombozo ve şu Vilgax'ın yardımcısı(İsmini hatırlamıyorum) bahsetmiyorum bile." yazarak dizinin sadece ilk iki bölümünü izleyerek konuştuğunu kendin de itiraf ediyorsun, ayıptır be.

Emil_Aze

Ben diziden nefret etmiyorum sadece eskilere kıyasla bana geri adım atmış gibi geldiğini söylüyorum. Zaten yeterince gömücek kadarını hatırlamıyorum. Ve uzaylılara gelecek olursak(Söylediğim glibi hatırlamıyorum o yüzden postere göre yazıcam) -Amerikan boksörü Dört Kol(o bıyık nedir amk) -Karateci horoz(Bu uzaylının başka hir bir işlevi yok) -Lego adam (cidden anlaşarak yappmışlar galiba) -Elektrikli Goril(Bu uzaylını Generator Rex'e olan ortak bölümde de gördüğümde de sevmedim yani tek sıkıntı çizim değil)

Bombacı Mülayim

@Emil_Aze Bana geri adım atmışlar değilde kendilerini hikayede, hikayenin anlatımında kurgusunde geliştirmişler gibi geliyor. -Dört Kol'un bıyıklı olma sebebi Omnitrix'in kullanıcısının yaşına göre dönüşüm gerçekleştirmesi, o bıyık Ben 10.000'in Fourmungousaur füzyonunda da vardı(birde hatırlarsan klasikteki bir bölümde Ben 10 gençlik pınarının suyu yüzünden 4 yaşındaki haline dönüyordu ve uzaylı dönüşümleri de ona göre oluyordu) Eğer ki üstündeki atlet benzeri kıyafetten dolayı öyle dediysen o da kullanıcısının giydiği kıyafetten dolayı olan bir dönüşüm sonucu. -Kickin Hawk, o yakın dövüşte çok iyi olan bir uzaylı ve dediğin gibi başka pek bir özelliği de yok ama öyle düşünücek olursak en basitinden Dört Kolla Rath'i de çöpe atmamız gerekir. -Bloxx, "cidden anlaşarak yapmışlar galiba" diyerek ne kastettiğini anlamadım, o uzaylı hakkında okuduğum kadarıyla dış dünyadaki tehlikeler ve avcı canlılara karşı kamuflaj amacıyle yüzlerce(belki de milyonlarca)yıl içinde şekil değiştirmeyi öğrendiği yazıyordu. -Shocksquatch, bana göre uzaylının Omniverse'deki tasarımı Generator Rex'le olan Ben 10 crossover'ındaki tasarımından daha iyiydi ama haklısın bende Generator Rex'de ilk gördüğüm de "bu ne la böyle" diyerek tepki vermiştim.

ShWalker

yukarda denilen her şeye katılıyorum hakkı yeniyor omniverse ün ek olarak ben de bir şey ekleyim şarkılar ve soundtrack,intro olarak en iyi seri de omniverse

lolarellol

Ben de yukarıdakilere katılıyorum insanlar AF ve UA gibi bir ciddiyet beklerse zaten sevmeyebilirler ama bence hikayesi ve küçük esprileri gayet güzel. Çizimlerin kötü yanlarına gelirsek Ben'in göz bebeği yokken Rook'un göz bebeği var fakat ben Ben'in göz bebeği olmamasını da sevdim. Büyükbaba Max'in gözünü hiç sevmedim çünkü cidden yakışmamış bence. Fakat Ben 10.000'i, Ben'in paralel evrenlerdeki versiyonlarını, Albedo'nun yeni ultimatelerini, UA ve AF'ta gözükmeyen eski uzaylıları (Eye Guy, Ditto vb.) ve Ben'in 11 yaşındaki flashback leri gördüğümüz için bence Ben 10 Omniverse en iyi Ben 10 serisidir

Myriad

Hakkı yenen seridir

Bu tartışmaya yeni yorumlara kapatılmıştır.

10

19

9

24

8

10

5

18

5

8

31

7

28

20

15

12

16

17

16

3

25

21